40 jaar VAD. Van toen naar morgen

VAD blaast 40 kaarsjes uit. Verschillende sprekers kijken terug en werpen een blik op de toekomst van het alcohol- en drugwerkveld. Ontdek het voorlopige programma hier en schrijf je in!

Op donderdag 29 september vindt een feestelijke editie van de VAD-studiedag plaats. Na twee online studiedagen kijken we er immers naar uit om elkaar weer te zien en uitgebreid bij te praten.

Minister Hilde Crevits, minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin zal de dag openen, waarna we het woord geven aan de leden van VAD. De sprekers nemen ons mee in verrassende inzichten, anekdotes en historische momenten over de geschiedenis omtrent middelengebruik, gamen en gokken. Daarnaast werpen we een internationale blik op alcohol- en drugpreventie.

In de namiddag delen we verschillende perspectieven op de toekomst van het alcohol- en drugwerkveld. Zo wordt het belang van hulpverlening en geestelijke gezondheidszorg bij alcohol- en druggebruik toegelicht. Ook kijken we naar middelengebruik in een veranderende maatschappij.

Het volledige programma komt in de zomer online.

Wil je samen met ons komen vieren? Schrijf je dan nu in. 

Heb je problemen met inschrijven? Hier vind je meer info.

Doelpubliek

Professionelen uit het alcohol- en drugswerkveld, intermediairs die in aanraking komen met alcohol of andere drugs, onderzoekers en studenten.

Maximum 300
Accreditering werd aangevraagd

De sprekers

Christiane Stock, Charité – Universitätsmedizin Berlin, Institute for Health and Nursing Science, Berlijn - Dirk De Troy, ervaringsdeskundige gokverslaving - Guy Tegenbos, jarenlang politiek en sociaal journalist, commentator en columnist bij De Standaard. De sprekers worden aangevuld zodra het programma definitief is.

Niet ingeschreven
Je bent niet aangemeld

  Praktische Info

  • 29 september 2022
  • onthaal om 9.00 u / start om 9.30 u tot 15.30 u. Nadien maken we tijd voor een feestelijke receptie.
  • Vlaams parlement, Ingang IJzerenkruisstraat 99 (Bezoekerscentrum), 1000 Brussel
  • 87 euro. VAD-leden krijgen 25% korting; studenten krijgen 50% korting.

  Inschrijving

  Na inschrijving ontvang je een mail met bevestiging van je deelname. Er volgt een tweede mail met de factuur.

  Contact

  anne.dejaeghere@vad.be, T 02 423 03 57

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen