Hoe ontwikkel je een integraal en evenwichtig drugbeleid voor festivals? – voorjaar 2023

Geloof jij dat een zerotolerance drugbeleid voor festivals de juiste aanpak is? Uit onderzoek blijkt dat deze eenzijdige aanpak niet het gewenste resultaat oplevert en zelfs contraproductief kan werken.

In deze opleiding geven we je inzicht in het uitgaansgedrag en gerelateerd druggebruik. We werken aan jouw attitude t.a.v. middelengebruik op festivals. We leren je verschillende visies van diverse actoren te stroomlijnen, leggen de vier pijlers van een evenwichtig drugbeleid uit, lichten het belang van harm reduction in de uitgaanscontext toe en we geven het woord aan de politie van de zone KASTZE die hun ervaring met een evenwichtig drugbeleid op Paradise City Festival vanuit hun politieopdracht en visie toelichten. Tot slot werken we samen met de organisator van Reggae Geel rond hun concrete casus. Kortom, na deze training heb je alle bagage om met een open mind constructief deel te nemen aan het drugbeleidsoverleg rond jouw lokale events.

Doelpubliek

Preventiewerkers alcohol en andere drugs (CGG, intergemeentelijk, lokaal), organisatoren van events, politie, lokale en regionale preventiewerkers, horecacoachen, medewerkers van lokale besturen, medewerkers van hulpdiensten, parketmagistraten... kortom, iedereen die rond drugs op festivals werkt.

minimum 10 en maximum 20 deelnemers
Accreditering werd aangevraagd

De sprekers

Jochen Schrooten, stafmedewerker uitgaansleven, VAD - Shawny Vanhouteghem, coördinator Safe 'n sound & Quality Nights, VAD - Johan Tackx, medeorganisator Reggae Geel - Robby Vankelf & David Liekens, Politie KASTZE

Niet ingeschreven
De opleiding is afgelopen.

Training Includes

 • Training Certificate

  Praktische Info

  • 7 februari 2023
  • van 10.00 u tot 16.00 u, onthaal met koffie vanaf 9.30 u
  • VAD, Vanderlindenstraat 15, 1030 Brussel
  • 87 euro (incl. deelnemersmap, koffie en broodjeslunch). VAD-leden krijgen 25% korting

  Inschrijving

  Uiterste inschrijvingsdatum: 24 januari 2023 Na inschrijving ontvang je een mail met bevestiging van je deelname. Je ontvangt een tweede mail met de factuur.

  Contact

  Praktisch: anne.dejaeghere@vad.be - 02 423 03 57
  Inhoudelijk: jochen.schrooten@vad.be - 02 423 03 54

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen