Masterclass psychoactieve medicatie

Wil je je als preventiewerker graag verder verdiepen in psychoactieve medicatie? Heb je het gevoel dat je hierover nog heel wat kan leren?  Dan is deze vorming iets voor jou!

Psychoactieve medicatie wordt voor verschillende redenen gebruikt of voorgeschreven. Maar ze worden daarom niet altijd oordeelkundig gebruikt. Als preventiewerker werk je mee aan het voorkomen van problemen ten gevolge van het gebruik van psychoactieve medicatie. In deze masterclass staan we eerst stil bij wat psychoactieve medicatie is, wat de risico’s zijn van het gebruik, wanneer is het oordeelkundig en wat zijn specifieke kwetsbaarheden en aandachtspunten voor het gebruik van psychoactieve medicatie bij ouderen en mensen met een beperking? Als laatste staan we stil bij preventie van het onoordeelkundig gebruik van psychoactieve medicatie.

Doelpubliek

Preventiewerkers die zich verder willen verdiepen in psychoactieve medicatie.

Gewenste ervaring:

Basiskennis van psychoactieve medicatie. Ter voorbereiding kan men de online cursus 'productinformatie: psychoactieve medicatie' volgen.

Max. 16 deelnemers
Werd aangevraagd

De sprekers

Dr. Philippe Persoons, psychiater

Niet ingeschreven
De opleiding is afgelopen.

Training Includes

 • Training Certificate

  Praktische Info

  • 23 juni 2022
  • Van 9.30 u tot 16.30 u, onthaal met koffie vanaf 9.00 u
  • VAD, Vanderlindenstraat 15, 1030 Brussel
  • 81 euro (inclusief deelnemersmap, koffie en broodjeslunch). VAD-leden krijgen 25% korting.

  Inschrijving

  Uiterste inschrijfdatum 9 juni 2022 Na inschrijving ontvang je een mail met de bevestiging van je deelname, en een tweede mail met de factuur.

  Contact

  Praktisch: Anne.DeJaeghere@vad.be - 02 423 03 57
  Inhoudelijk:
  Kaatje.Popelier@vad.be - 02 422 03 03
  Joyce.Borremans@vad.be - 02 423 03 56

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen