Oplossingsgericht werken met mensen met een verslaving

Oplossingsgericht werken is een succesvolle aanpak voor een positieve verandering bij mensen met verslaving. De eigen competenties van de verslaafde cliënt worden door de hulpverlener naar boven gehaald, waarbij doelen en behoeften van de cliënt zelf centraal staan. Oplossingsgericht denken en werken biedt hiervoor de handvatten.

In de voormiddag laten we je kennismaken met wat oplossingsgericht werken juist inhoudt en betekent. De visie van oplossingsgericht werken gaat ervan uit dat ieder mens altijd eigen competenties of krachtbronnen ter beschikking heeft, hoe complex en wanhopig een situatie ook moge zijn. De focus bij oplossingsgericht werken ligt op de gewenste situatie. In de begeleiding benadruk je de reeds bereikte successen van de cliënt en zet je de competenties en mogelijkheden van de cliënt in de verf. Doelen worden daarbij zeer concreet en haalbaar geformuleerd.

In de namiddag gaan we concreter in op wat oplossingsgericht werken kan betekenen voor en in de verslavingszorg en hoe er aan de slag kan gegaan worden met oplossingsgerichte visie en methodieken.

Training Content

Doelpubliek

Hulpverleners in de verslavingszorg, Hulpverleners die werken met mensen met alcohol- en andere drugproblemen

maximum 16
Accreditering werd aangevraagd

De sprekers

Erwin De Bisscop, Polyklinisch OntwenningsCentrum (P0C), AZ Sint Jan Brugge - Els Devriendt, Kasteelplus, PZ Karus, Sint-Denijs-Westrem

Niet ingeschreven
De opleiding is volzet
Ik heb interesse in deze opleiding

Deze cursus is volzet. Inschrijven is niet meer mogelijk. Via bovenstaande knop kan je je aanmelden op een wachtlijst

Training Includes

  • 1 Hoofdstuk
  • Training Certificate

    Praktische Info

    • 28 november 2023
    • van 9.30u tot 16.30u, onthaal met koffie vanaf 9.00u
    • VAD, Vanderlindenstraat 15, 1030 Brussel
    • 87 euro (inclusief deelnemersmap, koffie en broodjeslunch). VAD-leden krijgen 25% korting.

    Inschrijving

    Uiterste inschrijvingsdatum: 20 november 2023 Na inschrijving ontvang je een mail met bevestiging van je deelname. Je ontvangt een tweede mail met de factuur.

    Contact

    Praktisch: vormingenadministratie@vad.be - 02 822 74 06
    Inhoudelijk: gilles.geeraerts@vad.be - 02 422 03 73

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen