Train-de-trainer motiverende gespreksvoering

Ben je alcohol- en drughulpverlener of preventiewerker TAD en wil je je (verder) bekwamen in het begeleiden van het leerproces van motiverende gespreksvoering (MGV), toegepast bij middelenproblemen? In deze training krijg je inzicht in wat er nodig is om MGV-vaardigheden aan te leren en te blijven ontwikkelen. 

In deze train de trainer ga je actief aan de slag door methodieken te ervaren en zelf uit te proberen. Je krijgt de gelegenheid om eigen leerdoelen en ervaringen in te brengen.

Topics die aan bod zullen komen: hoe geef je een introductie in Motiverende gespreksvoering? Hoe stel je een basisvorming samen? Hoe ondersteun je het verdere leerproces?

Inhoudelijk baseren we ons in deze train de trainer op de volledig herwerkte, derde editie van het standaardwerk van Miller & Rollnick ‘Motivational interviewing: helping people change’.

Je ontvangt de uitgebreide trainersmap ‘Motiverende gespreksvoering in de alcohol- en drughulpverlening’, een leidraad en plukboek voor het samenstellen en begeleiden van trainingen over MGV bij middelenproblemen. Bij deze map horen ook video’s met demonstratiegesprekken.

Doelpubliek

Preventiewerkers alcohol en andere drugs (CGG, intergemeentelijk, lokaal); Hulpverleners in de verslavingszorg

Gewenste ervaring:

Je volgde eerder al de basisopleiding motiverende gespreksvoering

Minimum 8 en max. 14 deelnemers

De sprekers

Joke Claessens en Joyce Borremans, stafmedewerkers VAD

Niet ingeschreven
Je bent niet aangemeld

Training Includes

 • Training Certificate

  Praktische Info

  • 2 maart, 15 maart, 21 maart en 27 april 2023
  • telkens van 9.30u tot 16.30u, onthaal met koffie vanaf 9.00u
  • VAD, Vanderlindenstraat 15, 1030 Brussel
  • 348 euro (incl. deelnemersmap, koffie en broodjeslunch). VAD-leden krijgen 25% korting

  Inschrijving

  Uiterste inschrijvingsdatum: 16 februari 2023 Na inschrijving ontvang je een mail met bevestiging van je deelname. Je ontvangt een tweede mail met de factuur.

  Contact

  Praktisch: vormingen@vad.be
  Inhoudelijk:
  joke.claessens@vad.be - 02 422 03 78
  joyce.borremans@vad.be - 02 423 03 56

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen