Training ‘Voordrachten geven over het alcohol- en drugthema’ – februari 2023

Je moet een presentatie geven over druggebruik en jongeren, of een lezing verzorgen over de diverse drugpreventie of -hulpverleningsmodellen… Spannend, zeker als je weinig ervaring hebt. Hoe pak je zo'n presentatie aan? Waarmee kan je je publiek boeien? Waarop moet je letten? In deze interactieve tweedaagse vorming krijg je enkele handvatten aangereikt voor het geven van voordrachten over het alcohol- en drugthema.

Bijna iedereen die voor een publiek moet spreken is zenuwachtig of onzeker. De vaardigheid om te spreken in een groep of om een ​​voordracht te geven is echter goed te leren. Oefening baart kunst.

Deze tweedaagse vorming geeft je heel wat praktische tips, leert je hoe je je kan voorbereiden en hoe je de aandacht van de toehoorders kan vasthouden. De vorming biedt korte maar concrete oefenkansen. Voor deze vorming heb je geen specifieke voorkennis nodig, noch over ‘voordrachten geven’, noch over ‘alcohol en drugs’. We gaan er wel vanuit dat je regelmatig geconfronteerd wordt met de vraag om voordrachten te geven over het ‘alcohol- en drugthema’.

De vorming is voornamelijk praktijkgericht en wordt gegeven door Peter Aertsen, die zijn ervaringen vanuit het preventiewerk vertaalt naar concrete aandachtspunten in het geven van voordrachten.

De vorming is procesmatig opgebouwd: we verwachten je dus op de beide vormingsdagen.

Doelpubliek

Preventiewerkers alcohol en andere drugs (CGG, intergemeentelijk, lokaal); Logo-medewerkers TAD; Hulpverleners in de verslavingszorg

Gewenste ervaring:

Preventiewerkers en hulpverleners die hun vaardigheden m.b.t. voordrachten over het alcohol- en drugthema willen aanscherpen.

minimum 6 en maximum 10 deelnemers

De sprekers

Peter Aertsen, preventiewerker, CGG De Pont

Niet ingeschreven
Je bent niet aangemeld

Training Inbegrepen

 • Training Certificaat

  Praktische Info

  • 2 en 9 februari 2023
  • telkens van 9.00 u. tot 16.30 u., onthaal met koffie vanaf 8.45 u.
  • VAD, Vanderlindenstraat 15, 1030 Brussel
  • 174 euro (incl. deelnemersmap, koffie en broodjeslunch). VAD-leden krijgen 25% korting.

  Inschrijving

  19 januari 2023 Na inschrijving ontvang je een mail met bevestiging van je deelname. Je ontvangt een tweede mail met de factuur.

  Contact

  Inhoudelijk: Jolien.Moernaut@vad.be - 02 423 03 52
  Praktisch: Anne.DeJaeghere@vad.be - 02 423 03 57

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen