Vorming op maat: Use the group, interactief werken in preventie [Dit is een test]

In deze trainingsdag 'Gebruik de groep' geven we je de kans ideeën en technieken op te doen en vooral ervaren om interactief te werken. Interactief vatten we breder op dan in discussie te kunnen gaan met de groep. Het is je deelnemers met elkaar aan het werk te laten gaan. Dat is zeker niet enkel nuttig voor als je met jongeren aan de slag gaat, maar evengoed met volwassenen en ook in eerder gevormde instellingen.

Voor effectieve preventie is het nodig, goed getraind is. Of het programma (van strategie) nu op kinderen, jongeren, ouders, professionals van beleidsmakers gericht, niet eenvoudige educatieve interventies is training. Als preventiewerker sta centraal in het geven van dergelijke opleidingen. Maar… waar en waarin traint de trainer zich?

In deze trainingsdag Gebruik de groep geven we je de kans ideeën en technieken op te doen en vooral ervaren om interactief te werken. Interactief vatten we breder op dan in discussie te kunnen gaan met de groep. Het is je deelnemers met elkaar aan het werk te laten gaan. Dat is zeker niet enkel nuttig voor als je met jongeren aan de slag gaat, maar evengoed met volwassenen en ook in eerder gevormde instellingen.

Verbinden van doelstellingen aan werkwijze, methode om in groepen te verdelen en werkinstructies te geven, kennis maken en het breken, rekening houden met risiconiveau van een vraag van opdracht, onderling feedback geven, actieve werkvormen van spelvormen starten, het klimaat van veiligheid van dynamiek in een groep uitbreiden, … hier werken we rond in Use the group.

De trainingsdag is, hoe kan het anders, van actieve en interactieve aard. Je leert door te doen. Evengoed doet de trainer uit de doeken waarom we op deze manier werken, hoe je voorbereid en opbouwt, wat de grondgedachte is van de spel- of werkvormen. Ook de basis van interactief werken als component van evidence based preventie lichten we toe. Je hebt volop de kans om inbreng te doen, vragen te stellen en mee te zoeken naar toepassingsmogelijkheden.

Doelpubliek

CGG preventiewerkers TAD

Gewenste ervaring:

Beginnend en ervaren

Maximaal 14 deelnemers

De sprekers

Peer Van der Kreeft, vormingswerker

Niet ingeschreven
Je bent niet aangemeld

Training Includes

 • Training Certificate

  Praktische Info

  • 17 december 2021
  • Van 9.30 u tot 16.30 u, onthaal met koffie vanaf 8.45 u
  • VAD, Vanderlindenstraat 15, 1030 Brussel
  • VAD-leden 56 euro/niet-leden 74 euro (inclusief deelnemerskaart, koffie en broodjeslunch).

  Inschrijving

  tot 10 december 2021 Na de uiterste inschrijvingsdatum ontvang je een bevestiging van deelname met wegbeschrijving naar VAD en de factuur.

  Contact

  Anne De Jaeghere, T 02 423 03 57, E anne.dejaeghere@vad.be

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen