Webinar cannabisbeleidsmodellen

Deze webinar overloopt de door VAD gepubliceerde studie omtrent cannabisbeleidsmodellen en hun invloed op de gezondheid.

In maart 2022 publiceerde VAD de studie “Cannabisbeleidsmodellen en hun invloed op gezondheid”. In deze presentatie worden de onderzochte modellen verder besproken. Een aantal theoretische modellen uit de literatuur wordt uit de doeken gedaan, samen met hun meest genoemde plus- en minpunten. Daarna bekijken we hoe elementen uit deze modellen in de praktijk worden toegepast in 7 modellen en landen: Decriminalisering in België en Portugal, Cannabis Social Clubs in Spanje, coffeeshops in Nederland, strenge overheidsregulatie in Uruguay, overheidsregulatie met provinciale vrijheden in Canada en een meer commercieel model in de Verenigde Staten.

Hierna worden belangrijke indicatoren omtrent gezondheid voor de verschillende landen vergeleken. 

De webinar bestaat uit twee delen: een presentatie, waarna er ruimte zal zijn voor een vraag-en-antwoord.

 • De presentatie over beleidsmodellen duurt ongeveer 50 minuten.
 • De vraag-en-antwoord duurt 40 minuten.

De webinar is gericht naar allen die interesse hebben in het beleid rond cannabis.

Doelpubliek

Preventiewerkers alcohol en andere drugs (CGG, intergemeentelijk, lokaal), Logo-medewerkers TAD, Begeleiders van vroeginterventie bij jongeren die alcohol en andere drugs gebruiken, Hulpverleners in de verslavingszorg, Hulpverleners die werken met mensen met alcohol- en andere drugproblemen, CLB-medewerkers, onderzoekers, geïnteresseerden in de thematiek

Onbeperkt
Werd aangevraagd

De sprekers

Jani Pestana, VAD

Niet ingeschreven
De opleiding is afgelopen.

Training Includes

 • Training Certificate

  Praktische Info

  • 8 juni 2022
  • Van 10.00 u tot 11.30 u.
  • Online via Zoom
  • Gratis. Inschrijven is wel verplicht

  Inschrijving

  Tot 7 juni 2022 De praktische instructies met de link naar Zoom zal je in de aanloop naar de webinar per mail ontvangen.

  Contact

  Praktisch: Anne.DeJaeghere@vad.be - 02 423 03 57
  Inhoudelijk: Jani.Pestana@vad.be - 02 422 03 04

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen