Webinar ‘Hoe motiveer je cliënten om aan de slag te gaan met hun middelengebruik, gamen of gokken?’

Werk je als hulpverlener in het welzijnswerk of in de geestelijke gezondheidszorg? En begeleid je volwassenen wiens middelengebruik, gamen of gokken risico's inhoudt? In dit webinar maak je kennis met een leidraad en methodieken die je helpen om deze thema’s bespreekbaar te maken en de cliënt te motiveren om ermee aan de slag te gaan.

In dit webinar maak je kennis met de leidraad en inspiratiebox ‘Hoe motiveer je cliënten om aan de slag te gaan met hun middelengebruik, gamen of gokken?’ Dit is een interactief plukboek dat 31 kant-en-klare methodieken bevat. We maken je wegwijs in dit materiaal en laten je proeven van een aantal methodieken, zodat jij na het webinar een concreet beeld hebt van hoe je de leidraad in je gesprekken kan toepassen. We gaan ook kort in op de motiverende gespreksstijl die je hierbij gebruikt en de gloednieuwe online module die je een introductie geeft in motiverende gespreksvoering. Een hulpverlener licht toe hoe zij met de gespreksleidraad aan de slag is gegaan in haar praktijk en hoe ze deze binnen haar team bekend heeft gemaakt.

Dit webinar is interactief opgevat. We laten je enkele methodieken uitproberen in tweetallen en maken ruimte voor vragen.

Doelpubliek

Hulpverleners uit het welzijnswerk (vb. OCMW, CAW…) en de geestelijke gezondheidszorg (beschut wonen, CGG, ELP, mobiele teams, PZ, PAAZ…)

min. 10 en max. 40 deelnemers

De sprekers

Joke Claessens en Joyce Borremans, VAD - Lies Ostyn, Mobiel Team GGZ Leuven-Tervuren

Niet ingeschreven
De opleiding is afgelopen.

Training Includes

 • Training Certificate

  Praktische Info

  • 19 mei 2022
  • van 10.00 u tot 12.00 u
  • Online via Zoom. Enkele dagen vooraf zal je per mail de Zoom-link ontvangen.
  • 20 euro. VAD-leden krijgen 25% korting.

  Inschrijving

  Uiterste inschrijvingsdatum: 12 mei 2022 Na inschrijving ontvang je een mail met de bevestiging van je deelname. Een drietal weken vóór de start van het webinar ontvang je een mail met de factuur.

  Contact

  Praktisch: Anne.DeJaeghere@vad.be - 02 423 03 57
  Inhoudelijk:
  Joyce.Borremans@vad.be - 02 423 03 56
  Joke.Claessens@vad.be - 02 423 03 37

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen