Webinar terugvalpreventie

Verslaving is vaak een langdurige problematiek waar terugval deel van uitmaakt. Welke processen spelen daarbij? En met welke interventies help je patiënten de kans op terugval te beperken?

Verslaving is vaak een langdurige problematiek waar terugval deel van uitmaakt. Terugvalpreventie is dan ook een basisstrategie in de hulpverlening bij verslavingsproblemen. Met terugvalpreventie help je patiënten inzicht krijgen in hun terugvalproces en vaardigheden ontwikkelen om abstinentie of verminderd gebruik te behouden en het risico op terugval te beperken. Deze interventies zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie.
In deze webinar lichten we de elementen van het terugvalproces toe en welke interventies daarop ingrijpen. We illustreren dit aan de hand van methodieken uit het ‘Basismateriaal voor terugvalpreventie bij problemen met middelengebruik, gamen of gokken’.

Doelpubliek

Leden van het Forum Verslavingsgeneeskunde en geïnteresseerde artsen

min. 8 en max. 30 deelnemers
Accreditering werd aangevraagd

De sprekers

Geert Verstuyf en Joke Claessens, VAD

Niet ingeschreven
De opleiding is afgelopen.

Training Includes

 • Training Certificate

  Praktische Info

  • 16 juni 2022
  • van 12.30 u tot 13.30 u
  • Online via Zoom.
  • 20 euro

  Inschrijving

  Uiterste inschrijvingsdatum: 13 juni 2022 Enkele dagen vooraf zal je per mail de Zoom-link ontvangen. De factuur zal je een drietal weken vóór de start van de webinar ontvangen.

  Contact

  Praktisch: Anne.DeJaeghere@vad.be - 02 423 03 57
  Inhoudelijk:
  Geert.Verstuyf@vad.be - 02 422 03 74
  Joke.Claessens@vad.be - 02 423 03 37

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen