Hoofdstuk 1 of 0
In uitvoering

Verwelkoming

Het draaiboek is opgebouwd rond 5 thema’s: de invloed van ouders, communicatie, voorbeeldgedrag, grenzen stellen en monitoring of grenzen opvolgen. Een thema wordt telkens ingeleid door een filmpje. Er zitten telkens heel wat richtvragen- en antwoorden in het draaiboek. Daarnaast wordt er per thema aan de slag gegaan met een interactieve methodiek.

Maar voor we ingaan op die inhoud in de 5 thema’s, moeten we de vorming starten. Om de ouders warm te maken voor wat er komt, kan je gebruik maken van dit filmpje:

In volgend filmpje legt Hanna uit hoe je de verwelkoming verder vorm kan geven:

Doelstelling van de verwelkoming

  • Ouders weten dat tabak-, alcohol- en ander druggebruik een kwestie is waar alle ouders en jongeren mee in contact komen.
  • Ouders weten dat iedereen op zijn eigen manier omgaat met tabak, alcohol en andere drugs.

Tip: Je kan er ook voor kiezen om straatinterviews te tonen over één specifiek aspect. Die kan je als introductie op de verschillende thema’s gebruiken. Er zijn korte thematische straatinterviews beschikbaar over: Open communicatie, Voorbeeldgedrag, Regels en afspraken en Grenzen stellen.

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen