Hoofdstuk 1, Paragraaf 6
In uitvoering

Combigebruik aan de hand van de drugsdriehoek

Hoofdstuk Progress
0% Complete

Het drugwiel is een eerder recente indeling om drugs te categoriseren maar sommigen van jullie maakten ook al kennis met de oude indeling, namelijk de drugsdriehoek. De recente indeling helpt ons om specifieker te categoriseren maar in kader van combigebruik werken we nog altijd met de oude indeling.
De algemene tips ivm combigebruik over bepaalde klasses (bvb empathogenen) sluit zo nauw aan bij andere klasses (bvb stimulantia) dat het makkelijker is om aan de drugsdriehoek vast te houden.

Upper= stimulantia of empathogenen
Downer= verdovende of opioïden
Trippers = hallucinogenen of dissociatieven of cannabinoïden

Combigebruik is een zeer belangrijk thema als je als vrijwilliger bij ons aan de slag gaat. Veel mensen combineren verschillende drugs zonder erbij stil te staan. Vaak worden illegale drugs gemixt, maar combinaties met legale drugs komen het meest voor. De effecten zijn onvoorspelbaar, wat extra risico’s met zich meebrengt. Op vlak van effecten spreken we hier dan ook vaak van 1+1=3.

Dit hoofdstuk focust zich op de algemene tips als je een product uit één van die drie klassen combineert. In de groepssessies focussen we op specifieke combinaties.