Motiverende gespreksvoering

In deze online vorming maak je kennis met Motiverende gespreksvoering. Je krijgt meer inzicht in wat maakt dat mensen veranderen en wat motiverende gespreksvoering tot een effectieve gespreksstijl bij verandering maakt. We staan stil bij de basishouding of geest, de verschillende processen die een kompas kunnen zijn in je begeleiding en de belangrijkste gespreksvaardigheden. Per proces illustreren we hoe je deze gespreksvaardigheden doelgericht kan inzetten.  

We hopen je hiermee te inspireren. We maken deze gespreksstijl zo aanschouwelijk mogelijk met vele voorbeelden en helpen je de inhoud eigen te maken. Het is een theoretische introductie. Om deze gespreksstijl echt onder de knie te krijgen, is er meer dan een online cursus nodig. Het gaat om een houding en vaardigheden die je je slechts eigen kan maken met oefening en feedback op je eigen praktijk. Op het einde van deze vorming geven we een overzicht van ondersteuningsmaterialen en opleidingen.

Cursus afgerond? Via dit evaluatieformulier kan je ons laten weten wat je er van vond.

Over de lesgever

VAD

24 Trainingen

Niet ingeschreven

Training Includes

  • 5 Hoofdstukken
  • 4 Paragrafen
  • Training Certificate

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen