Veelgestelde vragen

Praktische vraag over onze vormingen en studiedagen? Technisch probleem bij het inschrijven, of bij het volgen van één van onze online cursussen? Grote kans dat je hier het antwoord vindt.

Blijft je vraag onbeantwoord, stuur dan een mailtje naar anne.dejaeghere@vad.be

Het lukt niet om in te schrijven

Hoe schrijf ik me in voor een vorming, studiedag of online cursus?

Voordat je je kan aanmelden moet je eerst een account maken op ons vormingsplatform.

  • Klik daarvoor op ‘schrijf je in’.
  • Eenmaal je die stappen doorlopen hebt, krijgt je een e-mail om je e-mailadres te bevestigen.
  • Daarna kan je je aanmelden met de gebruikersnaam of het e-mailadres en het paswoord dat je hebt opgegeven.

Heb je al een account? Klik op ‘meld je aan’ en schrijf je in voor jouw vorming, studiedag of cursus naar keuze.

Ik lijk geen bevestigingsmail te krijgen?

Krijg je geen mail? Check dan zeker ook je spam of ongewenste mails. Misschien is je bevestigingsmail wel daar toegekomen.

Lukt het echt niet? Stuur dan een mailtje naar online.vormingsaanbod@vad.be, we helpen u graag persoonlijk verder.

Een vorming is volzet, wat nu?

Helaas, je greep naast een plaatsje in deze vorming. Laat je interesse aan ons weten via de knop ‘Ik ben geïnteresseerd’. We brengen je op de hoogte zodra deze vorming opnieuw wordt aangeboden. Je kan je dan opnieuw proberen inschrijven. We werken niet met een systeem van wachtlijsten of voorinschrijfrecht. Schrijf je ook in op de Nieuwsbrief vormingen en blijf zo op de hoogte van de nieuwe aankondigingen. Je kan je inschrijven via het formulier in de footer, helemaal onderaan deze pagina.

Over de online cursussen

Voor wie zijn de online cursussen bedoeld?

De online cursussen zijn bedoeld voor een brede groep van intermediairs – mensen die in hun werk in aanraking komen met alcohol of andere drugs. Dit betekent uiteraard hulpverleners en preventiewerkers, maar ook andere professionals, zoals leerkrachten, huisartsen, verpleegkundigen, …

De online vormingen bevatten basisinformatie. Ze staan op zich en kunnen zonder voorkennis gevolgd worden. Wie nadien zijn kennis verder wil uitdiepen, kan dat doen in andere vormingen op VAD.

Hoeveel tijd heb ik om een online vorming te voltooien?

Je kiest zelf hoe lang je erover doet om een online vorming te voltooien. Je kan op ieder moment stoppen en op een ander moment de draad weer oppikken. Maar voor de beste overdracht van kennis probeer je de info toch te verwerken op één dag. Indien je het nog eens wil herhalen kan je de vorming hernemen.

Krijg ik een certificaat na het voltooien van een online cursus?

Ja, Voor het voltooien van een online cursus krijg je een certificaat. Dit krijg je na het volledig doorlopen van de cursus en het voltooien van de verwerkingsvragen. Met dit certificaat kan je aantonen dat je de online cursus hebt voltooid.

Ter info: dit certificaat is niet erkend voor de bijzondere beroepstitel Geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie.

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen