Zwangerschap & middelengebruik

In deze cursus staan we stil bij de effecten van middelengebruik tijdens de kinderwens, de zwangerschap en de borstvoedingsperiode. Het gaat niet enkel over de effecten van middelen op het kind, maar ook op de zwangere vrouw. Zo heeft het plots stoppen met bepaalde middelen vóór de zwangerschap lichamelijke gevolgen en kan het lichaam plots anders reageren op middelengebruik tijdens de zwangerschap. Maar alles hangt af van de persoon zelf, het middel en de omgeving.

Deze online cursus gaat over middelengebruik bij een zwangerschapswens, tijdens de zwangerschap en in de borstvoedingsperiode. We gebruiken de term ‘middelengebruik’ voor het gebruik van alcohol en illegale drugs. We staan ook stil bij psychoactieve medicatie. Hieronder verstaan we slaap- en kalmeringsmiddelen, antidepressiva, antipsychotica en opioïde pijnstillers.

Over de lesgever

VAD

24 Trainingen

Niet ingeschreven

Training Includes

  • 6 Hoofdstukken
  • 1 Quiz
  • Training Certificate

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen