Online cursussen & trainings

Online cursussen en trainings hebben tal van voordelen. Naast het vermijden van verplaatsingen, win je tijd en flexibiliteit. Plan de vorming in wanneer het je best past, en pas de inhoud en het tempo aan aan je eigen noden. Online vormingen bevatten bovendien interactieve elementen die je helpen om je de leerstof eigen te maken. Ze kunnen ook een goede inleiding zijn voor meer gespecialiseerde online of onsite vervolgmodules.

Ons online aanbod bevat zowel cursussen die ingaan op productinformatie, als op relevante inzichten en theoretische denkkaders over middelengebruik, preventie en hulpverlening. We bieden ook een aantal trainings aan voor barpersoneel en vrijwilligers in sportkantines, horecazaken en het uitgaansleven. Een laatste categorie zijn de online cursussen gebaseerd op het European Prevention Curriculum (EUPC).

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen