Skip to main content
Online aanbod , Sportclubs ,

Sportivos – Verantwoord alcohol schenken in de sportclub

Leer via deze online training hoe je als vast kantine-medewerker, bestuurslid of vrijwilliger van een sportclub verantwoord alcohol schenkt in je sportclub.

Wat leer je?

  • Wat doe je bij incidenten?
  • Hoe ga je om met clubleden onder invloed?
  • Wat is Sportivos?

De training duurt ongeveer 30 minuten. Na het doorlopen van de online training krijg je enkele verwerkingsvragen en een certificaat van deelname. 

Training afgerond? Via dit evaluatieformulier kan je ons laten weten wat jij ervan vond.

Ben je na de vragenlijst je certificaat vergeten downloaden? Geen nood, je kan het opnieuw downloaden. Ga naar je account (klik op je gebruikersnaam rechts bovenaan in dit scherm), en ga dan naar ‘Trainingen’.

Sportivos?

Sportivos is een preventietraject voor sportclubs, dat de bedoeling heeft problemen door alcohol of andere drugs te voorkomen of beperken. Deze online training werd oorspronkelijk ontwikkeld binnen het Sportivos-traject, maar kan ook losstaand gebruikt worden in clubs die verder niet bij Sportivos aangesloten zijn. Interesse in Sportivos? Hier lees je er alles over en kan je jouw club inschrijven.

Liever een face-to-face vorming dan een online training?

Dat kan! Op voorwaarde dat je je als club inschrijft in Sportivos. De face-to-face vorming ‘Alcohol en drugs in de sportclub’ binnen het Bronzen traject kan dan gegeven door de intergemeentelijke of regionale preventiewerker die jullie in het traject begeleidt. Als sportclub kan je zelf de keuze maken tussen de online of de live training.


Vragen over het online aanbod ?