Aan de slag met blended hulpverlening in de verslavingszorg: een kennismaking met online hulp – GEANNULEERD

Het aanbod en de diversiteit van onlinetools is door de covid-19 pandemie sterk toegenomen. Ook in de verslavingszorg wordt er steeds meer gebruik gemaakt van online hulverlening. Een veelgebruikte vorm is blended hulpverlening. Maar wat is blended hulp? En hoe ga je er mee aan de slag? Deze vorming biedt je een eerste kennismaking met blended hulpverlening en geeft een overzicht van verschillende onlinehulp opties in de verslavingszorg.

Tijdens deze vorming maak je kennis met blended hulpverlening. Je kan blended hulpverlening op verschillende manieren interpreteren. Welke interpretatie we ook hanteren, blended hulp onderscheidt zich van pure face-to-facehulp omdat tijdens of tussen de contacten met de cliënt webtools gebruikt worden. En blended hulp onderscheidt zich van andere vormen van onlinehulp, zoals een éénmalig chatgesprek of een volledige onlinebehandeling omdat er ook face-to-facecontacten zijn.

De belangrijkste sterktes van onlinehulp worden belicht, alsook de uitdagingen die verbonden zijn aan het online werken in de verslavingszorg. Je leert de basisvoorwaarden kennen om aan de slag te gaan met onlinehulp in je organisatie. Verder krijg je een aantal handvaten om de kwaliteit van onlinehulptools te beoordelen. En om het niet te theoretisch te houden zullen tenslotte ook enkele inspirerende praktijken met onlinehulp in de verslavingszorg worden voorgesteld.

Doelpubliek

Hulpverleners in de verslavingszorg; Hulpverleners die werken met mensen met alcohol- en andere drugproblemen

minimum 12 en maximum 18 deelnemers
Accreditering werd aangevraagd

De sprekers

Philippe Bocklandt, docent en onderzoeksmedewerker onlinehulp, Arteveldehogeschool | Herwig Claeys psycholoog en verantwoordelijke OnlinePsyHulp

Niet ingeschreven
Je bent niet aangemeld

Training Includes

  • Training Certificate

    Praktische Info

    • 8 juni 2023
    • van 9.30 u. tot 16.00 u., onthaal met koffie vanaf 9.00 u.
    • VAD, Vanderlindenstraat 15, 1030 Brussel
    • 87 euro (incl. deelnemersmap, koffie en broodjeslunch). VAD-leden krijgen 25% korting.

    Inschrijving

    Uiterste inschrijvingsdatum: 25 mei 2023 Na inschrijving ontvang je een mail met bevestiging van je deelname. Je ontvangt een tweede mail met de factuur.

    Contact

    Praktisch: vormingen@vad.be
    Inhoudelijk: kaatje.popelier@vad.be - 02 882 74 03

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen