Vooraankondiging VAD-studiedag

De VAD-studiedag 2023 focust op strategieën om problemen als gevolg van alcohol- en ander druggebruik, gamen en gokken te voorkomen en te verhelpen. Het interventiespectrum (continuüm) van Mrazek en Haggerty is onze leidraad.

Waarom doen we wat we doen? Waarom kiezen we voor die welbepaalde doelstelling en voor die specifieke doelgroep? Welke uitdagingen formuleert het werkveld voor ons? Hoe vertaalt dit zich in een concrete methodiek, aanpak en implementatie? We nemen een kijkje achter en ook voor de schermen van de preventie- en hulpverleningspraktijk. We luisteren naar en gaan in interactie met VAD-stafmedewerkers en -leden, buitenlandse voorbeelden en academici.
Dit alles geeft meer inzicht in en handvatten voor de eigen praktijk.
Op het programma dat momenteel concreet wordt uitgewerkt, staan alvast de thema’s cocaïne, gamen, psycho-educatie en Tournée Minérale.
Gedetailleerd programma en inschrijven mogelijk vanaf midden juni 2023.

Doelpubliek

Preventiewerkers alcohol en andere drugs (CGG, intergemeentelijk, lokaal); Logo-medewerkers TAD; Begeleiders van vroeginterventie bij jongeren die alcohol en andere drugs gebruiken; hulpverleners in de verslavingszorg; hulpverleners die werken met mensen met alcohol- en andere drugproblemen; studenten

max. 300

De sprekers

Niet ingeschreven
Vooraankondiging
Ik heb interesse in deze opleiding

Dit is een vooraankondiging. Inschrijven is nog niet mogelijk. Via bovenstaande knop kan je je interesse voor deze vorming opgeven

Training Includes

 • Training Certificate

  Praktische Info

  • Vrijdag 24 november 2023
  • Van 9.30u tot 15.30u, onthaal met koffie vanaf 9.00u.
  • Vlaams Parlement Leuvenseweg 86, 1000 Brussel
  • 95 euro (inclusief koffie en broodjeslunch), VAD-leden krijgen 25% korting, Studenten krijgen 50% korting

  Inschrijving

  31 oktober 2023 Gedetailleerd programma en inschrijven mogelijk vanaf midden juni 2023

  Contact

  Praktisch: vormingen@vad.be

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen