Skip to main content

Hoofdstuk categorie: Gokken

De aanpak van gokproblemen

Klik op de afbeelding om dit cursusdeel te starten.

Klik na het voltooien van de verwerkingsvragen op ‘klik hier om verder te gaan’. Je keert automatisch terug naar het cursus overzicht. Daar kan je je certificaat downloaden.

Hoe ontstaat een gokprobleem?

Ook al wordt er bij gokken niet echt een middel gebruikt, toch kan iemand er op verschillende vlakken door in de problemen geraken. Het is zelfs mogelijk een verslaving te ontwikkelen, de zogenoemde ‘gokstoornis’. In dit deel gaan we in op het ontstaan van gokproblemen.

Niet iedereen die gokt, ondervindt hier nadien problemen van of ontwikkelt een gokstoornis. Het samenspel tussen verschillende factoren maakt dat bepaalde personen meer of minder risico lopen. 

Klik op de afbeelding om dit cursusdeel te starten.

Doorloop de volledige inhoud. Klik daarna op ‘markeer als afgerond’ en ga verder naar het volgende deel over ‘De aanpak van gokproblemen’.

Wat is gokken?

Spelen om geld is spannend en opwindend. Het is dan ook een oud en zeer verspreid fenomeen. Maar de jongste decennia zijn de mogelijkheden om te gokken door het digitale aanbod sterk toegenomen. 

Hier bespreken we wat we verstaan onder gokken en kansspelen. We gaan ook in op de kansspelwet, en enkele beschermende maatregelen die deze wet omvat.

Klik op de afbeelding om dit cursusdeel te starten.

Doorloop de volledige inhoud. Klik daarna op ‘markeer als afgerond’ en ga verder naar het volgende deel over ‘Hoe ontstaat een gokprobleem?’.