Skip to main content
VAD vormingen ,

Begeleiding bij gokproblemen – voor eerstelijnspsychologen en -orthopedagogen

Ben je een geconventioneerde eerstelijnspsycholoog of -orthopedagoog en wil je je kennis en vaardigheden versterken om een cliënt met gokproblematiek te begeleiden? Deze online vorming zet je op weg.

Een cliënt meldt zich aan met vage psychische klachten en je voelt aan dat er iets meer speelt. Misschien worstelt deze persoon met een gokproblematiek? 

Gokproblemen gaan gepaard met ernstige verstoringen op persoonlijk, familiaal, sociaal, professioneel en financieel vlak. Mensen met gokproblemen ervaren vele drempels om hulp te zoeken, ondanks de schade voor hun gezondheid, de negatieve impact op hun relaties en het psychische lijden. Maak als eerstelijnspsycholoog of -orthopedagoog hierin mee het verschil. 

Ontdek in deze interactieve basisvorming meer over de verborgen thematiek van gokproblemen bij volwassenen: leer hoe je de subtiele signalen herkent die wijzen op een gokstoornis en krijg praktische handvaten om effectief te begeleiden en door te verwijzen. 

Deze vorming maakt deel uit van een federaal project om eerstelijnspsychologen en -orthopedagogen deskundiger te maken in het omgaan met cliënten met gokproblemen. 

 Wie vragen heeft over het project, kan contact opnemen met Ciska Wybo (ciska.wybo@vad.be)

Doelpubliek

Geconventioneerde eerstelijnspsychologen of -orthopedagogen die zich willen bijscholen rond gokken

Gewenste ervaring:

Er is geen voorkennis vereist


Maximum 23 deelnemers

De sprekers

Nona Pensaert, preventiewerker en vroeginterventiewerker CGG Dender Schelde Waas & Tineke De Breucker, preventiewerker CGG Dender Schelde Waas


Vragen over vormingen ?