Skip to main content
VAD vormingen ,

Kennismaking en inleiding in de problematiek

Tijdens de introductiesessie van deze tweejarige opleiding leren jullie medecursisten en VAD kennen en krijgen jullie informatie over het programma en praktische zaken. Daarnaast duiken we al een eerste keer in de  complexiteit van middelengebruik en leren jullie de belangrijkste factoren die een rol spelen bij evolutie naar problematisch gebruik.

Tijdens onze introductiesessie voor de tweejarige opleiding tot hulpverlener bij alcohol- en drugproblemen leren jullie niet alleen medecursisten en VAD kennen, maar worden jullie ook op de hoogte gebracht van alle belangrijke zaken binnen de opleiding, zoals het programma, praktische regelingen, de supervisies en de verwerkingsopdracht.

Tegelijk leiden we jullie al in tot de problematiek. Jullie zullen ontdekken dat elk vorm van middelengebruik een behoorlijk complex fenomeen is. Jullie leren dan ook de belangrijkste factoren die een rol spelen bij het gebruik van middelen en hoe dit kan evolueren naar problematisch gebruik. Dit legt een solide basis voor het begrijpen van verschillende aspecten van middelenproblematiek en het verdere verloop van de opleiding.

Doelpubliek

Hulpverleners in de verslavingszorg Hulpverleners die werken met mensen met alcohol- en andere drugproblemen

Gewenste ervaring:

Hulpverleners die beginnende zijn in het werken met mensen met alcohol- en andere drugproblemen.


De sprekers

Femke Wijgaerts, VAD Stafmedewerker en Gilles Geeraerts, VAD Stafmedewerkers


Vragen over vormingen ?