Skip to main content
VAD vormingen ,

Als kleine kinderen groot worden: e-learning en vragenuurtje

Wil je aan de slag met Als kleine kinderen groot worden, dan kan je hierover deze e-learning volgen. Heb je na het volgen van de e-learning nog vragen, dan ben je welkom op dit vragenuurtje waar we al je vragen over inhoud en aanpak van de vorming proberen te beantwoorden.

Als kinderen opgroeien stellen ouders zich vaak vragen over het gebruik van tabak, alcohol en andere drugs of over gamen. Als kleine kinderen groot worden is een concept voor een interactieve vorming over deze thema’s voor ouders van 10-15-jarigen.

Wil jij aan de slag met dit concept? Dan kan je de e-learning Als kleine kinderen groot worden volgen. Er is een versie over tabak, alcohol en andere drugs en een versie over gamen. Beide e-learnings duren elk ongeveer een uur, ze zijn gratis en je kan ze volgen waar en wanneer je wil. Je maakt kennis met de inhoud van de vorming voor ouders en je leert hoe je de verschillende methodieken (filmpjes, opdrachten,… ) kan inzetten om op een interactieve manier met ouders aan de slag te gaan. Tijdens de e-learning neem je het draaiboek erbij om meer achtergrondinfo te krijgen en inzage in de methodieken. 

Op 23 mei 2024 organiseren we een online vragenuurtje voor trainers die de e-learning gevolgd hebben en het draaiboek voor de vorming doorgenomen hebben, maar nog vragen hebben over de inhoud of aanpak van Als kleine kinderen groot worden. Dit kunnen zowel vragen zijn over de versie over tabak, alcohol en andere drugs als over de versie over gamen. 

Doelpubliek

Preventiepartners, opvoedingsprofessionals en andere intermediairs die trainer 'Als kleine kinderen groot worden' willen worden.

Gewenste ervaring:

Geen


Maximum 18 deelnemers

De sprekers

Hanna Peeters en Inge Baeten, stafmedewerkers VAD


Vragen over vormingen ?