Skip to main content
VAD vormingen ,

Uitwisselingsmoment over drugbeleid voor festivals

Ontdek de sleutel tot een veilige festivalomgeving! Doe mee aan ons uitwisselingsmoment over drugbeleid voor festivals, waar we kennis delen, ervaringen uitwisselen en samenwerken aan een evenwichtige aanpak rond drugs op events. Verrijk jouw inzichten en bouw mee aan een veiligere Vlaamse festivalcultuur. Schrijf je nu in voor een boeiende uitwisseling van kennis en ervaringen!

Graag nodigen we jullie uit voor een uitwisselingsmoment over drugbeleid voor festivals. Het doel van deze bijeenkomst is om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en samen te werken aan een evenwichtig drugbeleid op onze Vlaamse events.

Tijdens dit uitwisselingsmoment zullen we verschillende onderwerpen behandelen:

1. We starten met een korte introductie waarin we het doel van de bijeenkomst toelichten en de agenda bespreken. 

2. Jochen zal spreken over de noodzaak van een evenwichtig drugbeleid, terwijl Shawny de impact van huidige drugstrends op festivals en het belang van harm reduction zal presenteren.

3. Deelnemers worden uitgenodigd om hun eigen ervaringen te delen met drugpreventie en -beleid op festivals. We moedigen discussies aan over succesverhalen, uitdagingen en goede praktijken.

4. We bespreken beleidsontwikkeling en -implementatie voor, tijdens en na het festival. Deelnemers worden aangemoedigd om ideeën te genereren en feedback te geven op elkaars voorstellen.

5. We vatten de belangrijkste punten samen en benadrukken het belang van samenwerking en gezamenlijke inspanningen.

Deelname aan dit uitwisselingsmoment is gratis. We hopen jullie allen te mogen verwelkomen en kijken uit naar een waardevolle uitwisseling van kennis en ervaringen.

Doelpubliek

Preventiewerkers en medewerkers van festivals

Gewenste ervaring:

Ervaring met het coachen van of de implementatie van een drugbeleid voor festivals is een meerwaarde


maximum 16 deelnemers

De sprekers

Jochen Schrooten & Shawny Vanhouthegem, VAD


Vragen over vormingen ?