Skip to main content
Basisvormingen , VAD vormingen ,

Webinar: Hoe ga je in gesprek over middelengebruik, gamen of gokken?

Werk je als begeleider in de zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking? En begeleid je volwassenen waarvan je vermoedt dat zij problematisch middelen gebruiken, gamen of gokken? In dit webinar maak je kennis met een leidraad en inspiratiebox met methodieken die je helpen om deze thema's bespreekbaar te maken en die de cliënt motiveren ermee aan de slag te gaan.

In dit webinar maak je als begeleider van mensen met een licht verstandelijke beperking kennis met de leidraad en inspiratiebox ‘Mijn cliënt en middelengebruik, gamen en gokken’. Dit is een interactief plukboek dat meer dan 25 kant-en-klare methodieken bevat. We geven je enkele praktische tips mee om het gesprek aan te gaan en maken je wegwijs in dit materiaal aan de hand van een aantal methodieken, zodat jij na het webinar een concreet beeld hebt van hoe je de leidraad in je gesprekken kan toepassen.

Na de voorstelling gaan we in op vragen van de deelnemers tijdens een Q&A. 

Doelpubliek

Hulpverleners die werken met mensen met alcohol- en andere drugproblemen; begeleiders van cliënten met een verstandelijke beperking


Max. 500 deelnemers

De sprekers

Joyce Borremans en Kaatje Popelier, VAD, Brussel


Vragen over vormingen ?