Training categorie: Studiedagen

40 jaar VAD. Van toen naar morgen

Op donderdag 29 september vindt een feestelijke editie van de VAD-studiedag plaats. Na twee online studiedagen kijken we er immers naar uit om elkaar weer te zien en uitgebreid bij te praten.

Minister Hilde Crevits, minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin zal de dag openen, waarna we het woord geven aan de leden van VAD. De sprekers nemen ons mee in verrassende inzichten, anekdotes en historische momenten over de geschiedenis omtrent middelengebruik, gamen en gokken. Daarnaast werpen we een internationale blik op alcohol- en drugpreventie.

In de namiddag delen we verschillende perspectieven op de toekomst van het alcohol- en drugwerkveld. Zo wordt het belang van hulpverlening en geestelijke gezondheidszorg bij alcohol- en druggebruik toegelicht. Ook kijken we naar middelengebruik in een veranderende maatschappij.

Het volledige programma komt in de zomer online.

Wil je samen met ons komen vieren? Schrijf je dan nu in. 

Heb je problemen met inschrijven? Hier vind je meer info.

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vormingen en aankondigingen